TOP-tehtävät

TOP-tehtavat

Tällä sivulla pääset selailemaan hauskoja ja innostavia TOP-tehtäviä. Tehtävät jakautuvat kahteen tasoon, helpompaan A-tasoon ja haastavampaan B-tasoon, ja kahdeksaan aihepiiriin.

Kaikki tehtävät ovat sivustolla vapaasti haettavissa, luettavissa ja tulostettavissa ilman rekisteröitymistä. Kerhonohjaajat rekisteröityvät tehtäväsivustolle perustaakseen kerholleen oman ryhmän ja pystyäkseen suunnittelemaan sivustolle uusia TOP-tehtäviä.

1000 tehtävää odottaa sinua vain parin klikkauksen päässä.

  • Joulukuusenkynttilät

    Kynttilät joulukuusessa luovat tunnelmaa. Nykyisin aidot kynttilät ovat vaihtuneet sähköisiin. Entä jos tekisitkin kuuseen suloiset ekokynttilät. Tarvitset oksanpätkiä, pähkinöitä ja terhoja. Suurempia pöytäkynttilöitä voit valmistaa paksummista oksista. Muista jokamiehen oikeudet!

  • Kaurakeksileivokset

    Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat pienille ja isommillekin herkkusuille. Käyttämällä reseptissä gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja, ne sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

    Tuunaa keksit herkkuleivosten muotoon rahkan ja tuoreiden marjojen avulla.

  • Ruis-puolukkapiirakka

    Ruis on vahvasta ja aromikkaasta maustaan huolimatta monikäyttöinen vilja. Yksinkertaisimmillaan ruis maistuu aamupuurona voisilmän kera. Se antaa omintakeisen maun karjalanpiirakalle ja ruisleivälle ja tuo lisäpotkua vaaleaan sämpylätaikinaan. Ohut ruisjauhokerros paistettujen muikkujen tai pienten ahvenien pinnalla on rapea ja herkullinen.

    Sokerin kanssa...

  • Omena-talkkunamuffinit

    Onko talkkuna sinulle tuttu? Talkkuna valmistetaan keittämällä jyvät vesihöyryssä ja paahtamalla ne kypsiksi. Lopuksi jyvät jauhetaan jauhoksi. Se, kuinka voimakkaasti jyvät paahdetaan ja karkeaksi jauho jätetään, vaihtelee ympäri Suomen. Talkkuna voidaan valmistaa kaurasta, ohrasta ja rukiista.

    Viime vuosina talkkuna on kokenut uuden...

  • Spelttimanna punaherukoista

    Speltti on ikivanha vehnälaji, jota on käytetty ravintona tuhansia vuosia. Speltti sisältää runsaasti B-vitamiineja, kaikki kehon tarvitsemat aminohapot ja runsaasti proteiinia. Speltti on hyvin sulavaa ja se tekee hyvää suolistolle.

    Spelttijauhoja voidaan käyttää leivonnassa ja ruuanlaitossa samalla tavalla kuin muitakin viljatuotteita....

  • Gnocchit

    Leikkiminen, koulu ja liikunta kaipaavat paljon energiaa. Sitä saamme nopeasti imeytyvistä hiilihydraateista, kuten pastasta. Siksi pastalla onkin oma erityinen paikkansa liikuntaa harrastavan ruokavaliossa. Tässä tehtävässä teemme tuorepastan tapaan käytettäviä gnoccheja.

    Gnocchit ovat italialaisen isoäidin lohturuokaa. Ne ovat...

  • Herne-pinaattiohratto

    Riisi on meille kaikille tuttu, mutta mitä jos korvattaisiinkin se ohralla? Ohrahelmet ja rikotut suurimot kypsyvät nopeasti ja ovat maukkaita ja pehmeän makuisia. Niitä on helppo valmistaa ja maustaa eri tavoin.

    Tässä tehtävässä käytetään ohrahemiä ja kokataan ohratto, eli kuuluisan italialaisen riisiruoan, risoton serkku....

  • Kukkafocaccia

    Vehnä on yksi maailman kolmesta eniten viljellystä viljasta yhdessä riisin ja maissin kanssa. Vehnän terveellisyys riippuu käytetystä jyvän osasta. Täysjyvävehnä on parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi pullan leivonnassa käytetyt ”valkoiset jauhot”, eli ydinvehnäjauhot.

    Vehnästä valmistetaan tosi paljon...

  • Kauralettutortillat

    Oletko jo maistanut kaurasta valmistettua juomaa tai jogurttia? Kaura on todellinen voimavilja ja suomalainen superruoka, josta kehitellään koko ajan uusia juttuja! Kaurasta valmistetut tuotteet sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan. Ja mikä parasta, kaura maistuu erinomaiselta!

     

    Kaura sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä ohran, vehnän tai...

  • Ruismysli

    Ruista ranteeseen! Meille suomalaisille ruis on tärkeä vilja. Rukiilla on maku, josta ei voi erehtyä. Siitä valmistetaan jauhoja, hiutaleita ja leseitä. Muihin kotimaisiin viljoihin verrattuna rukiissa on kaikista eniten kuitua. Ruis syödään usein täysjyvätuotteena, eli popsimme koko jyvän, vaikka se olisi jauhettu jauhoksi tai litistetty...

Hae TOP-tehtäviä