
Islantilaiset marenkikeksit
- Kesto: 60-60 min
- Annoskoko: 5 annosta
- Taitotaso: Helppo
Rapeat marenkikeksit nautitaan Islannissa jouluvalmisteluiden lomassa. Makeat pikkuherkut syntyvät muutamasta raaka-aineesta: valkuaisista, sokerista, suklaasta ja maissihiutaleista. Herkkujen lisäksi islantilaiset syövät monipuolisesti ja paljon tuoretta kalaa, lampaanlihaa ja riistaa. Karun maaperän vuoksi viljelymahdollisuudet ovat hankalat, joten vihannekset ja kasvikset ovat Islannissa usein tuontitavaraa. Kuumien lähteiden tuottamalla energialla kasvihuoneviljely on mahdollista.
Resepti on osa kansainvälistä Safkasankarit kattaa maailman -teemakokonaisuutta.
Tarvikkeet
Ainekset
Marenkikeksit
Vinkki!
Koristele keksien pinta eri värisillä koristerakeilla sesongin tai vuodenajan mukaan.
Valmistus
Pohdittavaksi
Yksi tunnetuista islantilaisista maitotuotteista on skyr. Tiedätkö mitä se on tai oletko maistanut skyriä? Mitä muuta Islannissa syödään?