Norjalainen jälkiruoka tilslørte bondepiker
- Kesto: 60-60 min
- Annoskoko: 4-6 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Tilslørte bondepiker on norjalainen jälkiruoka, joka on valmistettu omenahillosta, kermavaahdosta ja piparkakkumuruista. Se muistuttaa meillä tunnettua ”Pappilan hätävaraa”, jonka voi valmistaa äkillisen makeanhimon iskiessä tai yllätysvieraiden tupsahtaessa ovelle. Alkuperäisen klassikkoherkun ideana on yhdistää makeat murut hillon tai marjojen kanssa pehmeään kermavaahtoon. Ainekset annostellaan laseihin tai jälkiruokamaljoihin niin, että kerrokset jäävät näkyviin.
Resepti on osa kansainvälistä Safkasankarit kattaa maailman -teemakokonaisuutta. Kevään 2024 teemana on eurooppalainen keittiö.
Tarvikkeet
Ainekset
Omenahillo
Vaahto
Lisäksi
Vinkki!
Voit korvata piparkakut kekseillä.
Valmistus
Pohdittavaksi
Tiedätkö mikä on Norjan kansallisruoka? (Oikea vastaus: lammaskaali eli får i kål.) Mitä muita norjalaisia ruokia tai ruoka-aineita tiedät?