Nuudelisoppa
- Kesto: 10-20 min
- Annoskoko: 2 annosta
- Taitotaso: Helppo
Tämän mausteisen ja lämmittävän nuudelisopan ainekset on helppo kantaa mukaan retkelle. Kasviksia voi myös kuivata, etenkin jos olet pidemmällä retkellä tai vaelluksella. Proteiininlähteenä tässä reseptissä käytetään soijapaloja, jotka ovat kevyitä kantaa ja sisältävät runsaasti nälän loitolla pitävää proteiinia. Vaihtoehdoksi soppaan sopisi esimerkiksi valmiiksi kypsennetty vuolukana tai tonnikala tölkistä.
Soppa valmistuu kätevästi retkikeittimellä tai kattilassa avotulella.
Tarvikkeet
Ainekset
Nuudelisoppa
Vinkki!
Pidemmälle retkelle tai vaellukselle voit minimoida keiton ainesten painon kuivaamalla kasvikset.
Valmistus
Pohdittavaksi
Tiedätkö, miten retkiruokaa kuivatetaan? Miksi kuivattaminen kannattaa?
Vastaus: Kuivatettu ruoka säilyy retkellä paljon pidempään ja on kevyempää kantaa.
Missä tai miten aineksia voidaan kuivattaa?
Vastaus: uunissa, kuivurilla, saunassa tai lämpimällä lattialla – riippuen kuivatettavasta tuotteesta!
Lisätietoa ja ohjeita retkiruokien kuivattamisesta löydät esimerkiksi luontoon.fi-sivustolta: Kuivattamisen yleisohjeet – Luontoon.fi.