Patatas bravas eli espanjalaiset tapasperunat
- Kesto: 60-60 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Helppo
Patatas bravas on suosittu tapas. Tapakset ovat espanjalaisessa ruokakulttuurissa alkupaloina tai juoman kanssa tarjottavia pikkusuolaisia, jotka syödään käsin. Tässä ohjeessa paistetut, mausteiset perunapalat tarjotaan tomaattikastikkeen ja valkosipulimajoneesin kanssa. Lisäkkeet valmistuvat sillä aikaa, kun perunat kypsyvät rapeiksi uunissa.
Resepti on osa kansainvälistä Safkasankarit kattaa maailman -teemakokonaisuutta. Kevään 2024 teemana on eurooppalainen keittiö.
Tarvikkeet
Ainekset
Perunat
Tomaattikastike
Aioli eli valkosipulimajoneesi
Vinkki!
Valmista patatas bravas tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista.
Valmistus
Pohdittavaksi
Oletko maistanut tapaksia? Keksikää yhdessä ruokia, joita voisi tarjota tapasten tavoin.