Italialainen pestopasta
- Kesto: 30-30 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Helppo
Joskus yksinkertaisuus on valttia. Sen todistaa italialainen keittiö, joka perustuu laadukkaista raaka-aineista valmistettu kotiruokaan. Italiasta on peräisin myös käsite ”La cucina povera” eli köyhä keittiö. Nimestään huolimatta se ei tarkoita, että ruoka olisi huonoa – päinvastoin. Oman maan antimista ja paikallisista raaka-aineista loihditaan maukkaita aterioita, jossa myös tähteeksi jäänyt ruoka käytetään tarkoin eikä mitään heitetä pois.
Tämän reseptin salaisuus on itse tehdyssä pestossa, jossa pinjasiemenet korvataan auringonkukansiemenillä.
Resepti on osa kansainvälistä Safkasankarit kattaa maailman -teemakokonaisuutta.
Tarvikkeet
Ainekset
Pestopasta
Tarjoiluun
Vinkki!
Voit valmistaa myös pastan itse.
Valmistus
Pohdittavaksi
Mikä suomalainen kotiruoka on hyvä esimerkki cucina poverasta? Mitä ruokia voi valmistaa edullisista ja yksinkertaisista raaka-aineista?