Pyttipannu nuotiolla
- Kesto: 30-45 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Helppo
Pyttipannu on klassikkoannos. Tukeva ateria syntyy yksinkertaisista aineksista: perunasta, makkarasta ja sipulista. Retkellä sipuli on helppo korvata kuivatulla sipulirouheella. Tällä annoksella jaksaa pitkään!
Tarvikkeet
Ainekset
Pyttipannu nuotiolla
Vinkki!
Kätevintä on tehdä pyttipannu valmiiksi keitetyistä perunoista, jotka pakataan mukaan retkelle. Jos haluat tehdä annoksen retkellä alusta asti, keitä perunat nuotiopaikalla kattilassa.
Makkaraksi sopivat hyvin myös kasvipohjaiset nakit ja makkarat (esim. Muu, Hälsans Kök), joita löytää kaupan eineshyllyltä tai pakastealtaasta.
Valmistus
Pohdittavaksi
Tiedätkö mistä pyttipannun nimi tulee?
Vastaus: ruotsin kielestä, pytt i panna tarkoittaa pieniä palasia pannulla. Pyttipannun reseptin keksi ruotsalainen kokki Tore Wretman.