Retkeilijän köyhät ritarit
- Kesto: 15-30 min
- Annoskoko: 4 annosta
- Taitotaso: Helppo
Rapeat köyhät ritarit kruunaavat retken jälkiruokahetken! Ainekset ovat yksinkertaiset, mutta maku herkullinen. Pidemmällä retkellä tai vaelluksella voi hyödyntää kuivattuja aineksia, kuten maito- ja kananmunajauhetta. Lähiretkellä ainekset säilyvät tuoreinakin paistamiseen saakka.
Tarvikkeet
Ainekset
Retkeilijän köyhät ritarit
Vinkki!
Köyhät ritarit valmistuvat helposti retkikeittimellä, kuten Trangialla, tai avotulella nuotion ääressä. Avotulella kannattaa suosia pieniä liekkejä tai hiillosta, niin ritarit eivät pala.
Retkellä hilloksi sopii hyvin esimerkiksi lämmin kuppi -kiisseliaines! Vähennä hieman veden määrää ohjeessa, niin saat kiinteämmän kiisselin ritareiden päälliseksi.
Valmistus
Pohdittavaksi
Tiedätkö, miksi tätä annosta kutsutaan köyhiksi ritareiksi?
Vastaus: annoksen historian sanotaan tulevan 1300-luvun Englannista, jossa aateliset menettivät rahansa, mutta halusivat edelleen nauttia jälkiruuasta. Syntyi edullinen jälkiruoka kuivahtaneesta leivästä – köyhät ritarit!