Spanakopita eli kreikkalainen pinaatti-fetapiiras
- Kesto: 60-60 min
- Annoskoko: 8 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Kreikkalaisessa keittiössä käytetään tyypillisesti paljon kasviksia, kalaa tai äyriäisiä sekä lihaa, herkullisia juustoja unohtamatta. Kasvisten rooli on merkittävä, sillä ne korvaavat tavallisesti riisin, pastan tai perunan. Erityisesti tomaatti, paprika, kesäkurpitsa, kurkku, munakoiso, pinaatti ja sipulit kuuluvat olennaisesti kreikkalaiseen ruokaan. Mausteita käytetään melko vähän, sillä maku saadaan tuoreista yrteistä ja oliiviöljystä. Käytetyimpiä yrttejä ovat oregano, timjami, rosmariini, minttu, persilja ja tilli.
Pinaatti-fetapiiras kääritään perinteisesti ilmavan lehtevään filotaikinaan, mutta ohjeeseen sopii myös lehtitaikina.
Resepti on osa kansainvälistä Safkasankarit kattaa maailman -teemakokonaisuutta. Kevään 2024 teemana on eurooppalainen keittiö.
Tarvikkeet
Ainekset
Täyte
Taikina
Vinkki!
Tarjoile pienet piiraat esimerkiksi kreikkalaisen salaatin tai Shopska-salaatin kanssa. Ohjeet löydät TOP-tehtäväpankista!
Valmistus
Pohdittavaksi
Tutkikaa yhdessä, mitä filotaikina on ja miten sitä voi käyttää. Mitä muita kreikkalaisia herkkuja tiedät?