Safkasankareiden maailma

Safkasankarit -kokkikerho ja reseptit ovat aivan erityisiä. Safkasankareiden tavoite on herättää kiinnostus ruoanvalmistusta ja yrittäjyyttä kohtaan. Parhaiten kerhoreseptit soveltuvat alakoulun 3.-6.-luokkalaisille.

4H-yhdistysten Safkasankarit-kerhoissa voidaan käsitellä monia erilaisia teemoja ja kerhojen huipennuksena perustetaan oma pop up -kahvila, myydään tilaustuotteita tai osallistutaan vaikkapa paikallistapahtumaan. Kerhossa opitaan itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla.

Tutustu Safkasankarit -teemoihin ja kerhoresepteihin täällä TOP-tehtäväpankissa:

  • Safkasankarit ja hyvää läheltä-teemakerho pitää sisällään tuttuja makuja ja helposti valmistettavia kerhoreseptejä – kaikki lähellä tuotetuista raaka-aineista. Oman maakunnan lisäksi resepteissa innostetaan käyttämään suomalaisia raaka-aineita ja valmisteita. Arvostus lähellä tuotettuun ruokaan ja aitoihin makuihin syntyy lapsena! Kokonaisuus on tuotettu yhteistyössä MTK ry:n kanssa.
  • Safkasankarit kattaa maailman -aineisto  sekä Safkasankarit kattavat taas maailman ovat kymmenen kerran teemakerho, jossa kokataan herkkuja maailman kulttuureista. Ruoka on erinomainen tapa tutustua uusiin kulttuureihin, vieraisiin tapoihin ja tarinoihin. Jos ymmärrämme maailmaa ympärillämme, näemme paremmin myös tapoja toimia siinä.
  • Safkasankarit kokkaa kestävästi -teemakerhoissa kannustetaan perustamaan päivän kestäviä Pop up -hävikkikahviloita. Vastuullisuus keittiössä lähtee pienistä teoista – erityisesti niin, että ruokaa ei mene roskiin laitettavaksi. Teema on tärkeä, koska lapsena opitaan asenteet, jotka vaikuttavat läpi elämän.
  • Safkasankarit herkkuyrittäjinä -teemakerhon aiheena on makeat leipomukset ja yrittäjyys. Erilaisten kokkaus- ja pohdintatehtävien kautta opitaan tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja tuotteiden myyntiä.